Medo

Medo

▪️ Reu/Teef: Reu

▪️ Leeftijd: Geschat geboortejaar 2019-2020

▪️ Sociaal met honden: Ja

▪️ Sociaal met katten: Ja

▪️ Formaat: Groot (momenteel 40 kilo, maar mag wel weer wat aankomen)

▪️ Verblijft in: Noord-Macedonië

Enkele jaren geleden ontmoette wij Medo, tijdens ons eerste bezoek aan Skopje. Wat een enorme hond met een zachte ziel! Door vele mensen in de omgeving dan ook erg geliefd. Hij werd door mensen van de straat gestolen, die absoluut verkeerde intenties met hem hadden. Maar gelukkig was iemand zo slim een kenteken te fotograferen en werd hij weer gevonden en veilig gesteld. Hij kon niet terug (voor zijn eigen veiligheid) naar de locatie waar hij altijd verbleef en kwam zo terecht in de gemeente shelter van Skopje, waar ze helemaal dol op hem zijn.

Er stond een rescuer op die hem van ze overnam in de hoop een plek voor hem te vinden, maar bleken toch niet zo goed voor hem te zorgen. De gemeenteshelter nam hem terug, omdat ook zij, met de weinige middelen die ze hebben, alleen maar het beste voor hem willen.

Onze eigen rescuer is heel erg bekend met deze hond en vroeg onze hulp. Medo is geschat 4-5 jaar oud en positief getest op Leismania, maar daarvoor behandeld. Hij krijgt nu nog een onderhoudsmiddel (allopurinol), wat goed te betalen is, maar waar wij als stichting ook zeker mee willen helpen.

Medo is sociaal met andere honden en gaat ook prima om met katten. Naar mensen toe is hij ook heel zachtaardig en zelfs kinderen vindt hij leuk. Wij zeggen hier wel bij dat kinderen altijd goed moeten worden begeleid in hun omgang met honden.

Wij zijn op zoek naar die speld in de spreekwoordelijke hooiberg. Iemand die een lekkere tuin heeft, waar hij heerlijk mag vertoeven. Waar hij in veiligheid nog hopelijk een boel mooie jaren mag hebben. Ook denken wij dat zijn behoeftes niet enorm zijn. Iedere dag lange wandelingen zijn leuk, maar niet per se nodig voor hem. Lekker struinen op eigen terrein en ’s avonds in een warme mand, en nooit meer een hongergevoel is al pure luxe voor deze prachtige kerel.

Wij denken dat Medo dat echt verdient en hopen toch echt dat we die speld in de hooiberg voor hem zullen vinden. Bent u dit misschien?

Lees dan eerst even ons document ‘informatie adoptieprocedure’ en vul vervolgens het pre adoptieformulier voor Medo in via de link hieronder in. Heeft u nog vragen over de procedure of Medo zelf? Stuur dan ook even een mail naar dogsoaj@gmail.com.

Bent u niet in de gelegenheid om Medo in huis te nemen, maar wilt u hem/haar toch steunen? U kunt ‘op afstand adopteren’ en Medo sponsoren door geld te doneren dat hem/haar zal helpen een gezonde en veilige toekomst te hebben. Wat is ‘adoptie op afstand’? Adoptie op afstand is een daad van liefde. Adoptie op afstand verbetert het dagelijks leven van asielhonden, waardoor ze de mogelijkheid krijgen om waardig op te groeien in hun eigen omgeving en hen op de lange termijn te helpen voordat ze geadopteerd worden in een liefdevol huis. Door honden op afstand te sponsoren, hoeft u zelf geen hond in huis te nemen maar zorgt u ervoor dat hun redders middelen hebben voor voedsel, zorg en medische rekeningen. U kunt Medo hier sponsoren.