Sky

Sky is geschat 2-3 jaar oud en verblijft in pension in Macedonië.

Sky is een šarplaninac dit is een hondenras afkomstig uit de Balkan en bedoeld voor het hoeden van schapen. Sky is een flinke hond van 45 kg, maar één bonk liefde. Ze is goed met andere honden, negeert katten, ze is dol op mensen en er wordt al hard met haar geoefend met het wandelen aan de riem.

Sky was initieel een onderdeel van een sterilisatie project, waarbij ze noodgedwongen weer terug op straat gezet moest worden. Helaas vinden deze honden niet snel een adoptant en is het niet te betalen hier jarenlang pension voor te dragen. Echter kreeg onze rescuer bericht dat ze zwaar mishandeld werd op straat en ze gewond was aan haar poot. Daarvan is Sky inmiddels goed herstelt en is ze dus veilig in pension.

Het kan wat spannend zijn zo een grote hond met andere honden te plaatsen. Een pup in de kennel/verblijf ernaast dacht daar anders over een heeft zich een weg naar haar gegraven. Dat bleek een prachtige match en Sky ontfermde zich over deze pup als ware het haar eigen kind. Deze pup heeft inmiddels zijn warme mand gevonden en zal binnenkort mogen vertrekken. Sky blijft achter, maar wij willen heel graag meewerken aan een fijne plek voor haar. Iemand die verstand heeft van grotere rassen en graag met haar aan de slag wil.

Heeft u interesse in Sky lees dan eerst even ons document ‘informatie adoptieprocedure’ en vul dan vervolgens ons pre adoptieformulier voor Sky in. Deze zijn hieronder te downloaden. Het pre adoptieformulier zien we dan vervolgens graag ingevuld in onze mail: dogsoaj@gmail.com

%d bloggers liken dit: