Benji IN NEDERLAND

Lieve Benji is een enthousiaste en energieke jongeman. Hij gaat er graag met je op uit, mooie lange wandelingen maken doet hij met alle plezier! Dit doet Benji nu nog aan de riem en hij laat daarbij wel wat uitval gedrag zien, wat ontstaat door een mix van enthousiasme, energie en spanning. Hij bromt daarbij van de opwinding maar echte agressie zien wij hier niet in. Dit zal wel goed getraind moeten worden, we zijn dus op zoek naar een geduldige, actieve en ervaren baasje. Iemand die hem met zachte hand kan opvoeden, want deze puber kan wel een training gebruiken. De puppy cursus heeft hij afgerond maar het echte werk moet nog beginnen. Hij is erg goed trainbaar en houdt van lekker eten, knuffels en speeltjes. Genoeg motivatie om Benji bij de les te houden.
Benji kan ook al heel veel dingen wél, autorijden vindt hij fantastisch en alleen zijn is geen probleem al zal dat wel weer rustig opgebouwd moeten worden.
Mannen vindt hij best spannend en daar heeft Benji wat tijd en positieve associatie voor nodig, maar dan is het ijs ook volledig gebroken en is hij je beste vriend.
Liever niet met kleine kinderen omdat Benji nogal lomp is in het spel. Goed bedoeld hoor maar een beetje onhandig.
Hij woont nu samen met een kat maar wil daar zo graag mee spelen dat hij de kat geen rust gunt. Daarom zoeken we een huishouden zonder katten.
Heel erg waaks is Benji niet. Naar bezoek is Benji wat terughoudend en afwachtend, met een lage kwispel komt hij voorzichtig snuffelen. Hij blaft wel als de deurbel gaat, mensen langs het huis lopen of als hij andere honden hoort blaffen.
Of hij echt een jachtinstinct heeft weten we niet, maar achter vogels, katten of dwarrelende blaadjes aanrennen doet hij graag. Kortom, een ruwe diamant met alle potentie in zich om te stralen, maar dan wel in de juiste omgeving.
Benji is circa 45-50 cm op de schoft en weegt 24 kilo.

Benji is van september 2020 en geboren in Macedonië, maar nu wel in Nederland.

Heeft u interesse in Leon lees dan eerst even ons document ‘informatie adoptieprocedure’ en vul dan vervolgens ons pre adoptieformulier voor Leon in. Deze zijn hieronder te downloaden. Het pre adoptieformulier zien we dan vervolgens graag ingevuld in onze mail: dogsoaj@gmail.com

%d bloggers liken dit: